Dlouhá životnost, špičková kvalita a vzhled, který s patinou vypadá jedině lépe. To byly jedny z hlavních cílů, které jsme si v případě našich produktů vytyčili už v samotných začátcích. A hned nám bylo jasné, že s průměrně kvalitním materiálem se jen tak smířit nemůžeme. Pečlivé šití je základ, promyšlený design stejně tak. Ale to, co nakonec rozhoduje o životnosti a kvalitě výsledného doplňku, je především dobrá kůže - a pro tu jsme byli odhodlaní jít klidně na kraj světa.

Nakonec jsme ale nemuseli dál než o pár set kilometrů na jih. Ukázalo se, že Italové to s kůží umí skvěle. A že jejich full-grain hovězina bude pro značku, která chce dělat své produkty poctivě a s dlouhou životností, přímo ideální volba.

Italská kvalita v českých rukou

Takzvaná full-grain leather patří ve světě kůže mezi to nejlepší, po čem můžete sáhnout. I pro nás to byl jasný favorit, zejména kvůli dalším úpravám, které jsme s materiálem zamýšleli. Hnědá a tmavě hnědá kůže z naší dílny je totiž barvená takzvaným ručním tamponováním. Při této technice je obzvlášť důležité, aby byl materiál v co nejlepším stavu, aby se zdůraznily unikátnost a struktura, které jsou v kůži přirozeně otisknuté. Někteří výrobci si pomáhají tím, že odseknou svrchní vrstvu a požadovanou strukturu do materiálu uměle otisknou. To však kůže zbavuje nejen autentičnosti, ale zároveň přirozené kvality. Za nás velké ne!

Chemie stranou

Podstatu kvality produktů, které vyrábíme, je možné hledat také ve zpracování kůže. Než se ze syrového stavu dostane k šití, je totiž potřeba ji odborně zpracovat, neboli vyčinit, jinými slovy upravit tak, aby se nezkazila a vydržela. Pro tento účel existuje hned několik způsobů. Mezi naše nejoblíbenější patří takzvané třísločinění, neboli úprava na pomoci přírodních tříslovin - a právě tímto procesem projdou všechny naše hnědé a černé kůže. Díky tomu můžeme u našich produktů zaručit maximální kvalitu a životnost, kterou jen tak něco nepokoří.

Nezapomeňte si připomenout, jak se o kůži starat, aby vám vydržela co nejdéle. Případně včas rozpoznejte, jestli v ruce držíte pravý materiál, nebo napodobeninu.