Jedna z našich nejoblíbenějších vlastností přírodní kůže je, že s věkem a používáním získává pěknou patinu a charakter. Čím špičkovější materiál, tím efektnější vzhled si s přibývajícími léty vybuduje. Se stárnutím kůže je to ale stejné jako s tou lidskou: potřebuje dobře vyživovat a sem tam zahojit větší rány, aby postupem času vypadala jenom lépe.

Ne každý si libuje ve škrábancích na kůži, obzvlášť, pokud jde o úplně nový produkt a k jeho poškození dojde úplným nedopatřením. Pokud vás náhodou překvapí lehký šrám na tašce nebo peněžence, často postačí použít jednoduchý nástroj, který si stále nosíte s sebou: vaše prsty.

Každá kůže je totiž sama o sobě plná přirozeně se vyskytující mastnoty. Když ji proto silněji přejedete ukazováčkem - který je mimochodem také mastný - společně s teplem, který se vytvoří třením, pomůžete rozprostřít nepatrnou vrstvu barvy na poškozené místo. Tím se většiny škrábanců zbavíte téměř dokonale. Pozor ale na nehty, abyste náhodou kůži nepoškrábali ještě více.

Na větší šrámy povolejte krém

Pokud lidová metoda nepomáhá, musí přijít na řadu speciální přípravky. Nám se po letech praxe skvěle osvědčil bezbarvý krém Collonil Silicon Polish. Jeho pravidelné užívání nejen, že odstraní nepěkné škrábance, ale zároveň vyživí kůži a zabrání tomu, aby časem viditelně vyschla.

Jak se starat o kožené produkty - krém na kůži

V případě větších porušení kůže pak můžete vyzkoušet barevný krém Silicon Polish v odstínu, který je podobný dané kůži. Mějte ale na paměti, že po použití místo mírně ztmavne, pečlivě proto vyberte odstín a nanášejte ho velmi opatrně.

Největší krása kůže samozřejmě spočívá v tom, že společně s vámi zraje a vyvíjí se. Stejně tak i škrábance se s věkem mění, ztrácejí nebo ztmavují, a tím tvoří nezaměnitelnou patinu, charakteristickou jen a jen pro vás. Nelámali bychom si proto s tímto přirozeným procesem hlavu: spíše než odstranit zub času doporučujeme nechat jej za pomoci jemné péče moudře vyzrát do patiny, která bude na každém kroku vyprávět svůj vlastní a jedinečný příběh.