Business casual je označení pro módní styl, který kombinuje prvky formálního a neformálního oblečení a je často používán v pracovním prostředí. I bez obleku a kravaty můžete být in. Nevěříte? Pojďte se s námi podívat, jak může business casual styl vypadat v praxi.

Žádný oblek ani kravata

Vzhledem k tomu, že se jedná o neoficiální dress code, může být v zaměstnání definován různě podle specifických pravidel dané firmy. Nicméně i doplněk, který není na první pohled vidět, by měl ladit. A tím je, pánové, i kvalitní kožená peněženka z pravé kůže.

Peněženka s monogramem? Proč ne

Stylovou kvalitní peněženku využijete denně, tak proč se nepochlubit originalitou? A tím může být personalizace vlastního monogramu, či pro náročné dokonce erbu. Dejte šanci české kvalitě! Vybírejte si z mnoha druhů oblíbených business peněženek. Můžete si zvolit i variantu bez mincovníku, a tím pádem máte k dispozici až šestnáct přihrádek na karty.

Nadčasový design a precizní zpracování

Kůže do módy prostě patří, obzvláště v business casual stylu. Navíc kůže je živá a časem získává nádhernou patinu, což se u umělé kůže říci nedá. Muži, kteří se dobře cítí v kůži, mohou doplnit své vybavení o opasek s tradiční kůží nejvyšší kvality. Kožené pásky jsou designově jednoduché, přesto bytelné a skvěle se skamarádí s vaším outfitem. Ať se jedná o sportovní oblečení či společenský oblek.

Příjemná ležérnost

Hlavním cílem business casual stylu je umožnit pohodlnost a svobodu pohybu, aniž by to ovlivnilo profesionální vzhled. Je vhodné se vyhýbat nadměrně formálnímu oblečení, jako jsou smokingy nebo kravaty, avšak vyhnout se příliš ležérním kouskům. Nicméně v teplácích byste se nejspíše na setkání s obchodním partnerem nedostavili.

Základem business casual outfitu jsou kalhoty, košile a kožené boty. Pánové obvykle nosí chino kalhoty, košili s límečkem nebo polo trička bez potisku. Ostatně, všechny kousky by měly být dobře ušité a barvy spíše neutrální.