Módní trendy se mění jako na běžícím páse, což znamená jediné – naučit se vyznat v tom, co je nesmrtelné a co pouze pomíjivé. I když to před lety nikdo nečekal, dlouhodobě se na žebříčku stylových kousků upnuly elegantní batohy, které začaly vystrnaďovat a nahrazovat kožené tašky. Ne vždycky se však hodí.

Kam vyrazit s elegantním batohem

Batohy jsou vysoce praktické, o tom není pochyb ani sporu. Ulevíte tělu, protože oproti nošení těžkých kabelek na jedno rameno se vám váha obsahu batohu rozloží na celá záda. Navíc díky tomu, že dnes existuje v řadě působivých zpracování (a to i v elegantním provedení), kabelku v mnoha případech skutečně nahrazuje.

Jeho místo přichází ve chvílích hlavně praktických. Potřebujete nakoupit, ale kabelka se vám zdá malá? Jdete na výlet nebo se projít po městě a potřebujete mít po ruce kromě peněženky i nějakou svačinku? Chcete, aby vás outfit vypadal méně formálně, více ležérně a tak nějak – odlehčeně? V takových chvílích vytahujeme batohy.

Kdy upřednostnit tašku

Domnívat se, že kožené tašky ale vychází z módy je mylné. Jejich místo je v módě i nadále. Podtrhují outfity, dotahují je k dokonalosti, a to nejen v případě, že se jedná o formální volbu. Kabelky jako takové mohou vypadat hezky i k teplákové soupravě, jen je vždy nutné najít ten správný styl a druh. Kupříkladu ledvinky jsou ke sportovnímu oblečení ideální, ale jiné se k takovému outfitu příliš nenosí.

Pakliže tedy chcete ponechat formální outfit formálním outfitem, kabelky v jakékoli podobě jsou tím správným rozhodnutím. Ostatně jsou skvělým rozhodnutím vždy, když vám batoh přijde zbytečný nebo navíc.