Kůže bude vždy vypadat luxusně a sexy, černá navíc odpradávna platí za symbol rebelie. Jak ji ale nosit, aby nepůsobila až příliš vyzývavě a nevkusně?

Méně je někdy více

Pokud si na výrazný kožený outfit zatím netroufáte, začněte pomalu. Pořiďte si do výbavy kvalitní kožené tašky, kožené peněženky ve stejné barvě a elegantní kožené pásky, které můžete zakomponovat do svého každodenního oblečení. Tak můžete bez obav vyrazit na party i do práce.

Móda pro odvážné

Troufáte si na výraznější prvky? Nejčastěji vybíraným koženým prvkem dámského šatníku je bunda, někdy nazývaná křivák nebo ramoneska. Kombinovat se dá jak s romantickými rozevlátými šaty, tak se sportovním oblečením. Jako obuv se hodí pohodlné tenisky i svůdné lodičky – kožená bunda se dá kombinovat na tisíc způsobů.

U kožených kalhot a sukní už je třeba být s kombinacemi opatrnější, jinak by mohly působit vulgárně. V chladnějších dnech vypadají báječně se svetříkem, rolákem nebo pulovrem v pastelové barvě, v teplejších měsících k nim můžete obléknout košili nebo krajkový top. Ležérní look doplní džínová bunda, na schůzku si vezměte třeba sako. Na nohy můžete obout jak plátěnky, tak boty se silnějším podpatkem nebo teplé kanady.

Pokud zvolíte upnuté kalhoty, vyhněte se crop topům, zvířecím vzorům a křiklavě červené barvě, jinak bude outfit působit přehnaně. Sukně jsou nejslušivější pouzdrové v délce zhruba ke kolenům. Držte se jednoduchého pravidla – čím odhalenější necháte nohy, tím zahalenější by měla být horní polovina těla.

Aby dlouho vydržely

Když už si do šatníku pořídíte jakýkoliv kožený kousek, nezapomeňte se o něj pravidelně starat. Vyhýbejte se dešti a jinému promočení, ale i přímým slunečním paprskům, věci perte při nízké teplotě a čas od času je ošetřete speciálními přípravky na kůži. Odvděčí se vám dlouhou životností, přičemž i za několik let budou vypadat jaké nové.